آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا بابل
آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا بابل

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا بابل

آزمایشگاه صبا

آزمایش کشت مدفوع/Stool Culture (S/C)

آزمایش کشت مدفوع

آزمایش کشت مدفوع در جهت تشخیص وجود باکتری‌های بیماری‌زا (پاتوژن) و کمک به تشخیص عفونت دستگاه گوارش (GI) درخواست می‌شود.

ظهور علائم ناخوشایند گوارشی، دلایل متعددی دارند. در بعضی موارد عفونت های باکتریایی عامل بروز این بیماری ها هستند. پزشک شما با صدور درخواست این آزمایش وجود هرگونه باکتری مضر در مدفوع یا را بررسی می کند.

این آزمایش کاملاً با آزمایش مدفوع جهت تعیین وضعیت انگل و تخم فرق دارد. در برخی موارد لازم است مدفوع بیمار در محیط آزمایشگاهی و زیر میکروسکوپ بررسی شود، تا نشانه هایی از هرگونه تخم و انگل در آن یافت شوند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه نیرو مسلح)

در این آزمایش کادر آزمایشگاهی باکتری های موجود در مدفوع را کشت می کنند، یا پرورش می دهند. بدین ترتیب آن ها متوجه می شوند که آیا باکتری منتهی به بیماری در مدفوع افراد وجود دارد یا خیر؟

معمولا در چکاپ کامل بدن این آزمایش تجویز نشده و وجود باکتری‌ها بررسی نمی‌شود. (آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک ملی)اما اگر علائم مربوط به عفونت وجود داشته باشد، باید کشت مدفوع انجام شود. این آزمایش سریع و بدون درد است. به آن کشت پاتوژن روده نیز می‌گویند. از آنجایی که انواع باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند عفونت یا هر نوع بیماری دیگری ایجاد کنند، پزشک این آزمایش را تجویز کرده تا نوع میکروب مشخص شود.

برای دیدن جزئیات این آزمایش به سایت آزمایشگاه صبا مراجعه نمایید.

آزمایش آر پی آر/RPR (VDRL)

تست آر پی آر چیست ؟

تست آر پی آر با نام کامل rapid plasma reagin نوعی آزمایش خون است که برای غربالگری سیفلیس مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تست بر مبنای شناسایی آنتی‌بادی‌های غیراختصاصی است که بدن به هنگام مقابله با عفونت تولید می‌کند. سیفلیس نوعی عفونت منتقله از راه جنسی (STI) است که در اثر آلوده شدن با باکتری اسپیروکتی ترپونما پالیدوم ایجاد می‌شود. این بیماری در صورت عدم درمان می‌تواند کشنده باشد.

تست RPR برای چیست ؟

تست RPR در ترکیب با آزمایش آنتی‌بادی اختصاصی، برای تایید تشخیص عفونت فعال و شروع درمان توسط پزشک استفاده می‌شود. این امر احتمال عوارض و انتشار بیماری توسط فرد آلوده و در عین حال بی‌خبر از بیماری خود را کاهش می‌دهد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک صادرات)

انجام تست RPR خون چه زمانی توصیه می‌شود؟
پزشک شما ممکن است این تست را بنا به دلایل متعددی درخواست کند. تست RPR خون راهی سریع برای غربالگری افرادی است که در خطر بالای ابتلا به سیفلیس قرار دارند. همچنین در صورتی که زخم‌ یا ضایعات پوستی مشابه سیفلیس داشته باشید، ممکن است این آزمایش برای شما درخواست گردد. علاوه بر این، تست RPR در بارداری به طور معمول برای غربالگری زنان باردار از نظر سیفلیس انجام می‌گیرد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه نیرو مسلح عائله جانباز)

تست RPR به جای باکتری عامل بیماری، آنتی‌بادی‌های موجود در خون فرد مبتلا به سیفلیس را اندازه‌گیری می‌کند. از این آزمایش همچنین برای بررسی چگونگی پیشرفت درمان سیفلیس فعال استفاده می‌شود. در واقع پس از یک دوره درمان آنتی‌بیوتیکی مؤثر، پزشک انتظار دارد سطح آنتی‌بادی‌های موجود در خون فرد مبتلا افت کند. تست RPR این حالت را می‌تواند اثبات کند.

برای دیدن جزییات به سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا مراجعه کنید.

واکسن برکت پلاس واکسن اختصاصی امیکرون

واکسن ایرانی کوو ایران برکت

کوو ایران برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمدتولید شد.این گروه از شرکت‌های وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام است. کووایران برکت در ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ از سوی سازمان غذا و داروی ایران مجوز دریافت کرد. این واکسن هنوز مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت نیست و هم‌اکنون در فرایند ثبت جهانی قرار دارد.

خودکفایی تا صادرات ایران در زمینه واکسن

بنقل محمد مخبر، رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام، هدف‌گذاری گروه برکت، خودکفایی ایران در زمینه واکسن تا بهار سال ۱۴۰۰ و سپس صادرات آن بود. در ۱۲ تیر ۱۴۰۰، مخبر وعده تحویل قطعی بیش از ۵۰ میلیون دز را تا آخر شهریور داد. با وجود وعده‌ها، نخستین محموله تحویلی گروه برکت شامل حدود ۴۵ هزار دز واکسن در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ بود. تا تاریخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ شرکت برکت توانست تنها یک میلیون و ۸۵۰ هزار دز از واکسن به وزارت بهداشت تحویل بدهد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک ملت)

این رقم در پایان شهریور به ۶ میلیون و در پایان مهرماه بیش از ۸ میلیون دز رسید. تا ۷ اسفند ۱۴۰۰ تولید واکسن برکت به ۶۰ میلیون دز رسید. عدم تحقق وعده‌ها برای تولید واکسن همزمان با کمبود واکسن در کشور و افزایش مرگ و میر، موجب انتقادهایی از تولیدکنندگان این واکسن شد مینو محرز مدیریت «پروژه ساخت واکسن کرونا در ایران» را بر عهده دارد.

نخستین واکسن ایرانی

به داوطلبانی که دز اول و دوم خود را یکی از دو واکسن برکت و سینوفارم زده بودند، واکسن جدید تزریق و مستندات و نتایج این کارآزمایی برای وزارت بهداشت ارسال و مجوز تزریق اضطراری صادر شد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه رازی)

در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در یک مراسم با حضور رئیس گروه دارویی برکت و سفیر نیکاراگوئه، تفاهمنامه ارسال واکسن کووایران برکت به نیکاراگوئه امضا شد. بنقل مدیریت شفا فارمند، با تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن برکت، ایران به بزرگترین قطب تولید واکسن در غرب آسیا تبدیل شد.

نخستین واکسن ایرانی مقابله با سویه امیکرون مجوز تزریق اضطراری گرفت

برای دیدن ادامه این مقاله به سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا بابل مراجعه بفرمایید.

درگیری با امیکرون

درگیری با عفونت مجدد به امیکرون

ویروس کرونا مانند دیگر ویروس‌ها با گذر زمان جهش پیدا می‌کند و دچار تغییراتی می‌‎شود. هر کدام از سویه‌های جهش یافته ممکن است ویژگی خاص خود را داشته باشد. برای مثال قدرت انتقال‌پذیری سویه جدید امیکرون BA.5 بسیار بالا است و افراد زیادی را در مدت زمان کوتاهی درگیر عفونت مجدد به امیکرون می‌کند.

چرا زیرسویه BA.5 نگران‌کننده است؟

زیرسویه BA.5 امیکرون جدیدترین نسخه ویروس کرونا در نظر گرفته شد و قادر است ایمنی ناشی از دریافت واکسن یا عفونت کرونا را خنثی کند، بنابراین به مسری‌ترین سویه کووید -۱۹ تبدیل شد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک ملت) نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد زیرسویه BA.5 نسبت به انواع دیگر می‌تواند آسان‌تر و سریع‌تر از فرد بیمار به دیگران منتقل شود.

کرونا

سیستم ایمنی بدن انسان از افراد در برابر ویروس کرونا محافظت می‌کند.

فاصله زمانی بین عفونت مجدد به امیکرون و بار اول چقدر است؟

عفونت مجدد کرونا پدیده جدیدی نیست و ممکن است افراد پس از گذشته چند هفته از عفونت اولیه، مجدد درگیر بیماری کووید -۱۹ شوند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه رازی) گزارش‌ها نشان می‌دهد ممکن است افراد پس از گذشت شش تا هشت هفته پس از عفونت ناشی از زیرسویه BA.4 یا BA.5 دوباره درگیر بیماری کووید -۱۹ شود.

چرا فاصله زمانی بین دو عفونت کرونا کاهش یافته است؟

سیستم ایمنی بدن انسان از افراد در برابر ویروس کرونا محافظت می‌کند. واکسن‌های کرونا نیز به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند تا بدن بتواند به صورت مؤثری با عفونت‌های آینده مقابله کند. با این وجود ویروس‌های جهش یافته جدید قادر است آنتی‌بادی ناشی از عفونت طبیعی یا دریافت واکسن را خنثی کند، بنابراین مسری‌تر از سویه‌های پیشین هستند.

عفونت مجدد امیکرون ba 4

عفونت مجدد کرونا پدیده جدیدی نیست به‌طوری‌که ممکن است افراد پس از گذشته چند هفته از عفونت اولیه، دوباره درگیر بیماری کووید -۱۹ شوند.


مصونیت از Omicron چقدر طول می کشد؟​

درست مانند واکسیناسیون کووید-۱۹، عفونت قبلی کووید، سطح بالایی از ایمنی را در برابر عفونت ایجاد می کند. اما هرگز ۱۰۰٪ نیست و به مرور زمان از بین می رود و عفونت مجدد بعید نیست.عفونت همچنین سطوح بالایی از محافظت را در برابر بیماری علامت دار COVID-19 ایجاد می کند. با این حال، سطح محافظت در بین انواع مختلف کووید متفاوت است.

مصونیت طبیعی می تواند ماه ها ادامه داشته باشد​

ادامه مطلب را در سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا مشاهده کنید.

آزمایش خون مخفی در مدفوع/OB

آزمایش خون مخفی در مدفوع

اگر در مدفوع، خون مشاهده کردید بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. معمولأ اولین تجویز متخصص در چنین مواردی انجام آزمایش خون مخفی در مدفوع است. نترسید، وجود خون در مدفوع دلایل بسیاری زیادی دارد و همه آنها خطرناک نیستند.

آزمایش بررسی خون مخفی در مدفوع (Fecal occult blood test) یک تست آزمایشگاهی است که به منظور بررسی نمونه‌ های مدفوع از نظر وجود خون مخفی (پنهان) استفاده میشود.هنگامی که پزشک این آزمایش را درخواست می کند، معمولا از نظر وجود خون میکروسکوپی، مدفوع را بررسی می کنند، چرا که ممکن است مشکلی در سیستم گوارش وجود داشته باشد.

این عارضه ممکن است نشان دهنده سرطان روده بزرگ و یا وجود پولیپ در روده بزرگ یا راست روده باشد. البته همه سرطان ها یا پولیپ ها خونریزی ندارند.

بطور معمول، خون در مقادیر کم وارد مدفوع میشود ، و فقط از طریق مواد شیمیایی مورد استفاده در آزمایش FOB قابل تشخیص است.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه نیرو مسلح عادی)

اگر خون پنهان داخل مدفوع از طریق این آزمایش مشخص شود، ممکن است آزمایشهای تکمیلی برای تعیین منبع خون ریزی مورد نیاز باشد. FOB فقط میتواند وجود یا عدم وجود خون را تشخیص دهد و نمیتواند تعیین کند که چه چیزی باعث خونریزی شده است.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه ایرانیان)

بعضی از مواد غذایی می تواند بر روی نتیجه آزمایش تاثیر بگذارد. یک رژیم غذایی خاص، ۷۲ – ۴۸ ساعت قبل از انجام آزمایش توصیه می شود.

برای دیدن جزییات بیشتر به سایت آزمایشگاه صبا سر بزنید.